Over Esther

  • Creatief
  • Doelgericht
  • Intuïtief
  • Kritisch
  • Rustpunt

“Het is geen toeval dat ik coach ben geworden. Het is een logisch gevolg van uiteenlopende ervaringen. Het kwam enkele jaren terug in me op tijdens een moment van aangename stilte (kopje thee voor het raam) na een turbulente tijd. Ineens realiseerde ik me dat ik met mijn bagage een ideale sparringpartner of coach kan zijn voor mensen met visie, lef en ondernemingsdrang.”

Enkele beschrijvende termen

k

Journalistiek

Familiebedrijf

Feng Shui

Schrijver

w

Coaching

Persoonlijke ontwikkeling

“Ik besloot de beste coachopleiding te gaan doen die ik vinden kon om het roer echt om te doen. Dit kwam na het besluit om te stoppen in het familiebedrijf, waar mijn man als schoonzoon overnamekandidaat voor was. Ik nam de communicatie op me en een deel van de HR. De stap om in het bedrijf te stappen was minstens even groot om er uiteindelijk – om zakelijke en emotionele redenen – weer uit te stappen.”

“Daarvoor werkte ik als Feng Shui woonadviseur. Feng Shui is een oosterse filosofie over de relatie tussen mens en omgeving. Ik gaf mensgericht interieuradvies en ik vond het heerlijk om over Feng Shui te schrijven. Mijn weblog over dit onderwerp bestaat nog steeds en af en ik af en toe geef ik nog Feng Shui workshops of woonadviezen.”

“Dat ik graag schrijf is niet vreemd, ik ben namelijk opgeleid als journalist. Jarenlang werkte ik als freelance journalist voor de regionale pers. Het ondernemerschap is een rode draad door mijn leven en werk, want mijn journalistieke carrière begon bij de ondernemerskrant van de Kamer van koophandel. Het moederschap – ik ben moeder van twee fantastische jongens – maakte destijds een einde aan mijn flexibele freelance werk waardoor ik tegelijkertijd de ruimte kreeg om me richting Feng Shui en uiteindelijk coaching te ontwikkelen.”

“Ik voel me rijk door alle ervaringen. Als coach breng ik mijn sfeergevoeligheid, mijn ondernemerservaringen, mijn ondernemers-DNA, mijn kennis van Feng Shui en mijn doortastendheid als journalist samen. Het is mijn innerlijke overtuiging dat ik ondernemende mensen werkelijk kan helpen.”

Esther Reinders

Opleiding:
Europees Instituut de Baak
Master Coach